Geodet-Profili v6

Geodet-Profili - aplikacija za iscrtavanje geodetskih profila terena

0.0/5 rating (0 votes)

Geodet-Profili je aplikacija za automatsko iscrtavanje geodetskih profila (uzdužnih i poprečnih) terena iz PENZD tačaka importovanih u AutoDesk aplikacije kao što su: AutoCad2000-2018 ili LandDesktop, AutoCAD Map, Civil Design itd.
Aplikacija je potpuno integrisana u AutoDesk softvere putem menija i komandne trake. Iscrtavanje uzdužnih i poprečnih profila nikad nije bilo jednostavnije: sa samo par klikova automatski se iscrtava kompletan profil!!!

Pogledajte >>> ON-LINE DEMO <<< sa detaljnim prikazom funkcionalnosti programa

Pogledajte promotivni letak Geodet profila: Geodet-profili-letak.pdf

Ključne prednosti

bullet Potpuna integracija u AutoDesk aplikacije (putem menija i komandne trake).
bullet Automatska izrada poprečnih profila terena jednostavnim odabirom ose trase i zadavanjem razmaka između profila (za par minuta iscrtavanje preko 100 profila).
bullet Tri načina iscrtavanja pojedinačnih poprečnih profila sa: a) Odabirom središnje tačke (repera) i dvije tačke na profilu (ili linije okomite na profil); b) Odabirom središnje tačke (repera) i širine profila; c) Odabirom jedne tačke na profilu i dvije linije okomite na profil (ili dvije tačke profila) - lijevo i desno od središta profila.
bullet Automatski ispis koordinata za svaki iscrtani profil u eksternu xls ili txt fajlu u formatu PENZD.
bullet Automatski ispis podataka o svakom iscrtanom profilu (odstojanje od središta i kota) u eksternu xls ili txt fajlu.
bullet Mogućnost postavljanja broja decimala i decimalnog znaka za sve importovane i exportovane tačke profila.
bullet Mogućnost zadavanja širine poprečnog profila lijevo i desno, rednog broja i stacionaže profila za svaki profil pojedinačno kod iscrtavanja pojedinačnih profila.
bullet Multi-jezičnost sa preinstaliranom podrškom za engleski, bosanski, hrvatski i srpski jezik, uz mogućnost samostalnog dodavanja prevoda na jednostavan način.
bullet Automatska izrada uzdužnog profila terena sa iscrtavanjem situacije.
bullet

Import tačaka iz PENZD (Point-East-North-Elevation-Description) tekstualne baze koordinata tačaka (koja je jedan od izlaznih formata iz Geodet aplikacije).

bullet

Export odabranih tačaka na crtežu u vanjsku tekstualnu fajlu u PENZD formatu (tekstualna fajla sa koordinatama tačaka). Ovo omogućava kasniji jednostavan import ovih tačaka u sve Autodeskove i druge softverske alate za obradu crteža, kao i u većinu mjernih geodetskih instrumenata u svrhu iskolčavanja.

bullet

Omogućeno dodavanje PENZD tačaka direktno na crtežu terena sa automatskim upisom u posebnu PENZD bazu dodanih tačaka.

bullet Potpuna parametrizacija crteža profila - moguće podešavanje niza opcija: naziv layera, veličina i boja teksta, vrsta podataka za prikaz na profilu, horizontalno i vertikalno mjerilo.
bullet Opcinalno svođenje/ažuriranje koordinata tačaka, koje su u prethodno zadanim udaljenostima od ose profila, na osu profila. Toleranciju-odstupanje tačaka od ose profila moguće je odvojeno podesiti za poprečne i za uzdužne profile u postavkama programa.
bullet

On-line podrška za korisnike putem Interneta:
http://itsbh.com/hesk/


Reference

bullet Agencija za geodetske poslove "Geodet" - Sarajevo
bullet BNPRO d.o.o. Sarajevo
bullet Divel d.o.o. Sarajevo
bullet Elektroprivreda BH d.d. Sarajevo
bullet Gulf Real Estate d.o.o. Sarajevo
bullet IPSA Institut Sarajevo
bullet Jasika Raif, Hadžići
bullet JUHIĆ d.o.o. Busovača
bullet KJKP VODOVOD I KANALIZACIJA Sarajevo
bullet Nedžad Mašnić
bullet Općina Centar Sarajevo
bullet Općina Goražde
bullet Rudnik mrkog uglja Banovići
bullet Tempo Vranica dd Mostar


Prodaja

Softverski paket Geodet-Profili možete nabaviti direktno od proizvođača narudžbom putem telefona: ++387(0)33 941 461 ili emaila: info@itsbh.com, putem WebShopa ili preko ovlaštenih distributera.
Cijena licence Geodet-Profili iznosi 700EUR (ili 1400KM). U cijenu je uračunato: instalacioni CD, korisnički priručnik, licencni certifikat. Za kupovinu više licenci odobrava se odgovarajući količinski rabat.
Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na:
tel/fax: ++387(0)33 941 461, mobitel: ++387(0)61 150 009 ili email: info@itsbh.com

 

Distributer za područje Bosne i Hercegovine

bullet

BN Pro d.o.o. - Sarajevo, email:kontakt@bnpro.ba, www.bnpro.ba

Specifications

  • Production: 2007–present

Share this product